فضای سبز، فراتر از ویژگی های تزئینی، مسائل زیستی و فرهنگی را با خود به همراه دارد که باید در پروژه ها مورد توجه قرار گیرد. با این حال، آنچه در بیشتر باغهای عمومی، مسکونی ، تجاری دیده میشود، مجموعهای از رویکردهاست که فضای سبز را از تمام ویژگیهای آن دور میکند و آن را به یک لایه تزئینی در ساخت و ساز تقلیل میدهد. در مرحله بعد، ما استراتژی هایی را برای جلوگیری از مشکلات اصلی طراحی منظر، همراه با زیبایی شناسی و امکانات محیطی و فرهنگی آن، گرد هم آورده ایم. به گفته ریکاردو کاردیم، در کتاب خود Paisagismo Sustentável para o Brasil (محوطه سازی پایدار برای برزیل) ، “محوطه سازی معمول در برزیل معاصر، به طور کلی، عاری از نگرانی های عمده زیست محیطی و عملکردی است”. او همچنین بیان میکند که بازار محوطهسازی، که هم شامل پروژهها و هم فروش گیاهان زینتی میشود، از مدی پیروی میکند که منجر به «باغهایی جدا از واقعیتهای طبیعی، شهری و فرهنگی محلی، ارائه خدمات اکوسیستمی محدود و امکان استفاده کم توسط مردم» میشود.
باغ برنامه ریزی شده و طراحی شده نیاز به اتصال در مقیاس های مختلف دارد. اولاً، باغها این پتانسیل را دارند تا فضایی باشند که دارای خدمات اکوسیستمی باشد و مزایای حاصل، از اکوسیستمهایی است که رفاه انسان را ایجاد میکند و به دلیل فرآیند شهرنشینی معاصر تخریب شده است.
یک باغ میتواند با جانوران و گیاهان محلی ارتباط برقرار کند و به حیات طبیعی آن پاسخ دهد و مزایایی را هم برای محیط اطراف و هم برای کاربرانش به ارمغان بیاورد. علاوه بر این، باغ ها همچنین فرصتی برای تجربه طبیعت محلی، یادگیری در مورد فصلها، آب و هوا، جانوران و گیاهان، برقراری مجدد ارتباط بین انسان و طبیعت است که در محیط شهری مغفول مانده بود. در نهایت، باغها فضایی برای استفاده مردم هستند و فعالیتهای اوقات فراغت و مراقبت از خود را ترویج میکنند که برای سلامت جسمی و روانی جامعه مفید است.
با این حال، همانطور که کاردیم در کتاب خود بیان کرد، برخی از استراتژیهای طراحی وجود دارد که باید مشخص شوند تا باغها بتوانند به پتانسیل کامل خود برسند. در اینجا چهار مسئله وجود دارد که باید در طراحی منظر در نظر داشت:
- مطالعه محیط طبیعی
- به دنبال تنوع گونه ها باشید
- شناخت میدان ها و باغ های خشک
- متعادل کردن استراتژی های تزئینی
بنابراین، اگر در طول پروژه، جغرافیای طبیعی محلی شناسایی شود، محوطه سازی پتانسیل بالایی دارد. بررسی گونههای احتمالی کاشت با اولویت گونههای طبیعی، نگاه انتقادی به بازار گیاهان زینتی و در نهایت شناخت جنبههای احتمالی، از اقدامات لازم برای طراحی باغهایی است که بهمنظور استفاده هستند، نه صرفاً دیده شوند.